ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН И ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА

Като рекламна агенция би ни се искало да правим много неща за нашите клиенти, но това е невъзможно. Все пак, графичен дизайн и предпечатна подготовка, като част от нашият списък с услуги е свързващо звено, защото познанията ни в тази сфера са необходими и при изработване на интернет страници и тяхната поддръжка.

КАКВО НЕ Е И КАКВО Е ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН?

Графичен дизайн не е смесването на две или повече снимки. Не е текст в лявата част на изображението, и никога не е било. Нашите клиенти не разбират какво в същност е тази услуга и не е задължително.

В общи линии, това е мислене и възприятие на пространството. Различните хора имат различно възприятие и затова има много специалисти в тази област на рекламният бизнес. За нас графичен дизайн е точно това – как ние ще представим през нашата пространствена визия идеята за презентиране на клиента. Всичко останало, като снимки, яркост на цветове, дълбочина, ефекти, смесване, 3D, надписи, шрифт, големина и др. са просто техники в работата. Всеки може да се научи на тях – в Интернет има толкова много безплатни уроци и ние няма да ви изнасяме поредният.

КАКВО НЕ Е И КАКВО Е ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА?

Предпечатна подготовка не е конвертиране на файл и изпращането му до печатницата. За да се стигне до това, графичният дизайнер е направил допълнителни действия, които да гарантират, че изработеният от него графичен дизайн ще изглежда в завършен вид по начин, в който е на монитора.

Предпечатна подготовка е знанието къде и на каква машина ще се печати конкретен файл. Това включва дейности като: използване на определи цветови формати (най-често cmyk), работа върху проект в реален размер, оставяне на „раздувки“ в проекта (определено място на визията от където ще минат ножовете за рязане на печатната машина), страниране, конвертиране на файл в определен формат за печат (jpeg, pdf, eps, tiff) и за определен канал (Интернет, плакат, визитна картичка, билборд, вестник, списание) и др.

ЦЕНА ЗА ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН И ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА

Нашата цена за графичен дизайн и предпечатна подготовка е фиксирана на 30 лв./час. Винаги предпочитаме да правим едновременно и двете дейности, за да гарантираме качество на предлаганата от нас услуга и избягване на стресови ситуации, както за нас, така и за клиента.

Последен проект

Графичен дизайн на рекламни материали на годишна база в %

  • Визитки, Флаери, Листовки, Каталози
  • Билбордове, изложбени щандове

Често задавани въпроси

Защо да избера Вас за графичен дизайн и предпечатна подготовка?
Имаме опит вече над 15 години точно в тази сфера на нашата работа. Изработвали сме визия за всички възможни рекламни носители. Познаваме добре технологията при изработката на конкретен рекламен материал, което улеснява комуникацията. Друга основна и важна причина е факта, че през последните пет години сме правили графичен дизайн на изложбени конструкции за над 35 международни изложения.

Какви програми използвате за графичен дизайн?
Работим със следните софтуерни решения – Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign и CorelDraw.

Какъв графичен дизайн и предпечат извършвате?
Ние правим графичен дизайн и предпечатна подготовка на визитни картички, дипляни, флаери, листовки, корпоративни проспекти и каталози, широкоформатен дизайн, и дизайн за изложбени щандове.