Графичен дизайн и предпечатна подготовка

Като рекламна агенция би ни се искало да правим много неща за нашите клиенти, но това е невъзможно. Все пак, графичен дизайн и предпечатна подготовка, като част от нашият списък с услуги е свързващо звено, защото познанията ни в тази сфера са необходими и при изработване на интернет страници и тяхната поддръжка.

Графичен дизайн - какво си мислите че е, а какво е в същност?

Графичен дизайн не е смесването на две или повече снимки. Не е текст в лявата част на изображението, и никога не е било. Нашите клиенти не разбират какво в същност е тази услуга и не е задължително.

В общи линии, това е мислене и възприятие на пространството. Различните хора имат различно възприятие и затова има много специалисти в тази област на рекламният бизнес. За нас графичен дизайн е точно това - как ние ще представим през нашата пространствена визия идеята за презентиране на клиента. Всичко останало, като снимки, яркост на цветове, дълбочина, ефекти, смесване, 3D, надписи, шрифт, големина и др. са просто техники в работата. Всеки може да се научи на тях - в Интернет има толкова много безплатни уроци и ние няма да ви изнасяме поредният.

Предпечатна подготовка - какво си мислите че е, а какво е в същност?

Предпечатна подготовка не е конвертиране на файл и изпращането му до печатницата. За да се стигне до това, графичният дизайнер е направил действия извън обичайните му.

Предпечатна подготовка е знанието къде и на каква машина ще се печати конкретен файл. Това включва дейности като: използване на определи цветови формати (най-често cmyk), работа върху проект в реален размер, оставяне на "раздувки" в проекта (определено място на визията от където ще минат ножовете за рязане на печатната машина), страниране, конвертиране на файл в определен формат за печат (jpeg, pdf, eps, tiff) и за определен канал (Интернет, плакат, визитна картичка, билборд, вестник, списание) и др.

Цена на графичен дизайн и предпечат

За разлика от много наши колеги, независимо дали става въпрос за визитни картички или широкоформатна улична конструкция, нашата цена е една и тя е крайна, и единствена - 30 лв./час

В тази цена влиза и несъществени допълнителни корекции в рамките на работният ден - промяна на шрифт, промяна на текст, пре-оразмеряване.

Защо да изберете нас?

Имаме опит в графичен дизайн и предпечатна подготовка от 2003 година. Причините да изберете нас са четири основни:
- ценообразуването е на база свършена работа за определен период от време. Така гарантираме получаване на проекта в срок и не надвишаване на неговата стойност, както се прави от други колеги.
- ежегодно наши проекти в сферата на графичен дизайн и предпечат се представят на международни участия, изложения и презентации в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Йордания, Обединени Арабски Емирства и др.
- гарант за нашият талант в тази дейност е факта, че 90% от работата ни е за международни пазари.
- работейки по този начин, имаме контакти и в печатният бизнес, започвайки от България, минавайки през ОАЕ, и Южна Корея, та чак до САЩ. В съвременните Интернет и мобилни технологии, всичко се прави от офиса в България, а готовият продукт е на разположение вече в най-отдалечената точка на света.

Предполагаме, че бихте искали да получите отговори на следните въпроси:

Какви програми използвате за графичен дизайн?
Работим със следните софтуерни решения - Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign и CorelDraw.

Какви Ваши проекти се представят в изброените страни? Брошури, листовки, каталози или...?
Не. Брошури или каталози е най-малката част от международното ни присъствие. Над 90% от проектите, които представят наши клиенти извън България е моделиране на изложбени площи, скициране на изложбена конструкция, графичен дизайн и предпечатна подготовка на рекламно визуализиране на конструкция, както и печат на визия.

Извършвате ли демонтаж и монтаж на външни рекламни конструкции, като билбордове или калкани?
Не. Специализирани сме само в изработката на визията. Нямаме собствен човешки ресурс за демонтаж и монтаж, защото работим с външни подизпълнители в България, Европа, Америка и Азия.

Защо ценообразувате на база работен час? Не е ли по-скъпо?
Не! По-евтино е, по-бързо и по-качествено. Това е така, защото не се учим да работим с графичните софтуерни продукти, а вече го можем и ценим времето си, и времето на клиента. Колкото по-бързо приключим една поръчка, толкова по-бързо ще започнем втората или третата, и толкова по-бързо ще си получим парите. Пример: наши колеги имат фиксирана цена за изработка на графична визия за билбордна конструкция - 110 лв. Независимо за колко време я направят те, ще трябва да им платите 110 лв. А ако я изработват за 30 минути, или за час? Опитът ни е показал - при подобна поръчка ни отнема два часа. Всички несъществени допълнителни корекции в рамките на работният ден са включени в тези два часа.