Link building – изграждане на входящи връзки към сайт

Изграждане на качествена връзка с обратни линкове от доказани и с висок рейтинг страници водещи към уеб сайта на клиента. DoFollow и NoFollow линкове. Линк структура за по-голям SEO резултат. Маркетинг на съдържанието - пакет от публикации в Интернет пространството с водещи връзки към клиента. Висока стойност на съдържанието и уникалност 98%. Анализ ефективността на връзките и отстраняване на възникнали проблеми.

Като самоцел, която си поставяме в следващите презентационни редове е в най-разговорен и опростен вариант да разберете link building като определение, изхождайки единствено от условието, че не знаете същността му.

Вграждането на интернет адрес в определен текст се нарича хипертекст. Като такъв той освен да информира има и втора функция - чрез натискането му да извърши препращане на друго интернет място. Този хипертекст се нарича хиперлинк, познат повече само като "линк".

Така стигаме до линк билдинг (link building) и неговото определение, което е - линкове водещи към фирмената уеб страница и обратно.

Защо е важен линк билдинга (link building)?

Google, Bing и която и да е друга търсачка имат основна функция за да функционират правилно - препоръката. Линг билдинга е препоръка от едно място към друго и това се отчита от търсачките. Колкото повече препоръки получавате, толкова повече те (търсачките) ще помогнат за индексирането му на по-предни позиции в търсените резултати. Цялото това е част от SEO оптимизацията и SEM.

Какви видове линокве съществуват се използват в линк билдинга?

Outbound линкове - това са тези, които препращат от Вашият уеб сайт към друг уеб сайт.
Inbound линкове са обратно действащите на outbound линковете - от друг уеб сайт, препращат към Вашият.

Също така, самите линкове имат и отделни "действия за изпълнение", както следва:
DoFollow линкове са тези, които казват на търсачките реално "проследи този линк и го вземи под внимание при индексирането на страницата, към която води той".
NoFollow линковете са тези, които казват на търсачките "този линк съществува, но не го взимай под внимание при индексирането на страницата, към която води".

Как ние изграждаме линк билдинг и колко ще Ви струва?

Различни специалисти ще Ви дадат различна информация, като ще изтъкнат предимството на това, което предлагат. Линк билдинга е стратегия на мисленето. Ние предпочитаме да създаваме съдържания в мрежата, носещо уникалност и смисъл в същността си, което да помогне на клиентите ни да постигат задължително голям ефект от използването на линк билдинг.

Освен, че използваме социалните мрежи, форуми и блогове за изграждане на ефективен линк билдинг, ние държим изключително много на съдържанието, защото високо качественото съдържание с линк в него, има силата да промени сайт позицията Ви от търсенето в търсачките. Цените започват от 300 лв./месец и се променят в зависимост от количеството, качеството и честотата.

В таблицата по-долу сме предоставили и цени за маркетинг на съдържанието (content marketing), който е задължителна част от линк билдинга и е един от топ продуктите ни.

ВАРИАНТ 1 - 175.00 лв.ВАРИАНТ 2 - 225.00 лв.ВАРИАНТ 3 - 275.00 лв.
Маркетингов текст до 300-450 думиМаркетингов текст до 450-650 думиМаркетингов текст до 650-800думи
100% уникално съдържание и 100% уникални фрази100% уникално съдържание и 100% уникални фрази100% уникално съдържание и 100% уникални фрази
Брой статии - 5Брой статии - 5Брой статии - 5
Брой линкове - 1Брой линкове - 1Брой линкове - 2

Забележка - всички посочени цени са крайни клиентски цени

Може би ще се поинтересувате от отговорите на следните въпроси:

Колко време отнема линк билдинг стратегия?
Това е относително понятие и подобна стратегия може да отнеме от два месеца до година. Всичко е в зависимост от поставените крайни цели.

Купувате ли линкове?
Не. Както в по-горните редове сме споменали, а и не само тук в сайта, ние предпочитаме и държим на принципа си, че само съдържание създадено от нас е подходящо за изпълнението на Вашите цели.

Ако NoFollow линковете нямат за цел да индексират сайта ми, защо да ги използвам?
Както в природата съществува т.нар. баланс, така и в работата с Google, и други съществува същото. Нещата винаги са взаимно свързани и е по-добре, не всичко да е перфектно, пред Google алгоритъма.

Линковете, които споделяме в социалните мрежи оказват ли някакво влияние?
Да. Оказват положително влияние, но не толкова голямо, колкото би оказал линк, публикуван в авторско и уникално съдържание в някой друг сайт, или блог.

Къде изграждате линкове, освен в авторските статии?
Социални мрежи, ПР статии, блогове, коментари под теми, тематични сайтове, директории, каталози, вирусно съдържание, видеа и др.

Количеството ли е важно или качеството на линковете?
Винаги е било и ще бъде качеството. Отговорът тук е е в следният пример: на кого ще повярвате повече - на препоръка от случаен минувач, или на препоръка от специалист. Винаги препоръките, идващи от тематични, дори конкурентни сайтове е за предпочитане.

Линковете в чужд сайт, които водят към моят, винаги ли са там?
Не, за жалост. Проблемът е, че нито ние, нито Вие, нито собственикът на сайта може с точност да каже дали утре сайтът му няма да спре своето развитие, да бъде свален, или просто да не му се занимава. Затова, нашата стратегия е да публикуваме съдържание с линкове към Вашият уеб сайт в доказани страници - с история по-голяма от три години. Това също не е гаранция, но човек трудно може да прекрати нещо, за което се е грижили и развивал 1095 дни.

Трябва ли линка, по точно съдържанието към което води да отговаря на съдържанието в чужд сайт?
Препоръчително е. Това също е качествен линк и смисловата връзката, която ще направи търсачката между двата сайта е по-сигурна и гарантирана.